![]() |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Witam, mam problem. Zacznijmy od tego że od dziecka moim marzeniem jest latanie.(nie pierwszy raz takie rzeczy się słyszy) Jestem w 3 gim. Myślałem o szkole w Dęblinie lecz pewnie przez oceny się nie dostanę lub przez zdrowie. Myślałem tez o technikum lotniczym lecz w późniejszym czasie dowiedzialem się ze po technikum nie będę pilotem lecz mechanikiem. Teraz ogromne pytanie. Chciałbym latać - 1.odrzutowce, 2.pasażerskimi, 3.transportowcami(wojsko)4.Śmigłowce(wojsko)5.Śmig łowce ( np.ratunkowe). Jakie są do nich szkoły (po gimnazjalne) Jakieś porady cokolwiek bo jestem w kropce . Jakie szkoły wybrać na te "kierunki" Mieszkam w Krakowie - jest może jakaś szkoła doprowadzająca do danej "dziedziny"(mojego pytania (w punktach)). Bardzo was prosze o pomoc bo czasu zostało mnie niewiele.
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Cytat:
A tak na poważnie...jeśli chcesz latać i mówisz, że się nie dostaniesz przez oceny, to tak naprawdę nie chcesz latać, bo nic w tym kierunku nie robisz. Dla marzeń powinieneś spiąć sam wiesz co i poprawić oceny, a w szczególności z przedmiotów ścisłych. Co do liceum, to w głowie mam tylko to w Dęblinie. Ale myślę, że jest jeszcze kilka innych wariantów w postaci konkretnych profilów w 'zwykłych' liceach. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Masz racje (jade tak na 3-4) ale właśnie o te szkoły mi chodzi. Zawsze zostają mi awionetki ale to nie to samo...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
czyli ? np dęblin mogę skończyć a pilotem nie zostane ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
Miasto: Okolice EPLS
|
TAK. wg mnie najlepszym wyjsciem jest wybranie dobrej szkoły, która przygotuje Cię do matury, a następnie np wsosp prz lub chełm; a w miedzy czasie możesz zrobić np pl(g)
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
Miasto: Kraków
|
cały czas chodzi o oll. jest kilka skoków, trochę szybowców i 10 lub 20h (zależnie od rocznika) nalotu na samolotach. czyli nie, NIE zostaniesz pilotem po SAMYM oll, dopiero resztę - czyli licencje - można zrobić na własną rękę. true story z samego centrum
Ostatnio edytowane przez dragon : 21-02-2010 o 12:25. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
oczywiscie ze po dęblinie nie będę pilotem ale doipiero po studiach. co jak sie na studia nie dostane ;/
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
Miasto: Kraków
|
to zepniesz cztery litery, poprawisz maturę, będziesz ćwiczył do upadłego i spróbujesz za rok. albo wogóle nie próbuj, jeżeli tak negatywnie i pasywnie do tego podchodzisz. w lotnictwie trzeba być twardym i walczyć. mnie się raz nie udało, ale próbuję dalej, lepiej przygotowana, z doświadczeniem.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Member
Miasto: Warszawa
|
Cytat:
Przede wszystkim poprawić wymowę pisaną Warunek, trzeba w siebie wierzyć i dążyć do celu. A mimo to czasem los bywa tak przewrotny że pilotem nie zostaniesz. Tego nie przewidzisz |
|
|
|
|